Tips: Frys de færdigbagte boller, men uden glasur eIler  ubagte efter hævning. Bag dem ifølge ovntemperatur og tidsangivelse foroven.

Tid: ca. 2½ time, heraf 2 timer til hævning og 5-8 min. i ovnen
ca. 25 stk.
25 g gær
2 dl kold mælk
200 g stuetempereret smør eller margarine
1 spsk sukker
ca. 6 dl hvedemel

FYLD:
75 g smør eller margarine
2 spsk sukker
2 tsk vanillesukker

Pensling:
Æg

PYNT:
1 dl flormelis
1 spsk vand

1. Smuldr gæren ud i skålen. Tilsæt mælken og rør til gæren er opløst.
2. Tilsæt fedtstoffet i små klumper, sammen med sukker og mel. Ælt det hurtigt sammen.
3. Rul dejen ud til en firkant 40x40 cm på et melet bord.
4. Skær dejen i firkanter, 8x8 cm.
5. Rør ingredienserne til fyldet sammen. Læg lidt fyld midt på hvert dejstykke.
6. Buk de fire hjørner op omkring fyldet.
7. Læg bollerne i små papirsforme og stil dem på en bageplade.
8. Lad dem hæve tildækkede ca. 2 timer ved stuetemperatur.
9. Pensl med sammenpisket æg.
10. Bag bollerne midt i ovnen ved 250° C i 5-8 min. I varmlufts- ovn ved 200° C i ca. 8 min.
11. Lad bollerne køle af på en rist. pynt med glasur lige inden serveringen.
Du kan kontakte os på mail f@nivi.dk