Stærk gløgg

Den kan laves l forvejen og varmes op på få minutter. (ca. 6 glas)


6 hele nelliker
6 hel kardemomme
2 stænger kanel
1 tsk syltet pomeransskal
3 dl vand
40 g (½ dl) sukker
1-4 glas portvin
1-4 glas brændevin
1 fl. rødvin
2 dl rosiner
50 g mandler

Kog nelliker, kardemomme, kanel og pomeransskal i
vand med sukker over svag varme hvor vandet bobler i min. 90 min.
Si afkoget og bland portvin, brændevin, rødvin og rosiner i.
Lad gløggen trække tildækket et par timer.Varm gløggen op til lidt under kogepunktet
og hæld den i opvarmede glas med mandler.
Sæt langskaftede teskeer eller kandis - pinde i glassene.

Tips:
Portvin og brændevin tilsættes efter smag eller man kan undlade det.
Det er en god ide at hælde portvinen og/eller brændevinen over rosinerne og lade dem trække i 3 til 4 timer.

Du kan kontakte os på mail f@nivi.dk